Fokko & Linnea

Fokko & Linnea


“Op 8 juni 2013 zijn wij getrouwd op een boerderij in de Achterhoek. Onze huwelijksdag had alle elementen waar we vlak na onze verloving over hadden gedroomd: een gezellig weekend met onze directe families en vrienden uit alle uithoeken van het land, een prachtige ceremonie buiten met nog meer familie en vrienden, een ontspannende receptie en vervolgens iedereen genietend van een heerlijke barbeque in Amerikaanse stijl aan lange tafels buiten. De dag werd afgesloten met een gezellig dansfeestje. Het was een topdag! We hadden geluk met het heerlijke weer, zo’n beetje het enige dat we niet in de hand hadden. Voor alle andere dingen hadden we Astrid van Celestial Weddings die als ceremoniemeester zorgde dat de dag op rolletjes verliep.

We kregen veel complimenten van onze gasten over hoe goed de dag georganiseerd was en hoe ontspannen en ongedwongen alles verliep. De zinspreuk op Astrids website, ‘want een sprookjeshuwelijk dat overkomt je niet zomaar, het is gepland’, is absoluut waar. Er is heel wat planning aan onze bruiloft vooraf gegaan.

We wonen en werken beiden in de Verenigde Staten en na anderhalf jaar ‘engaged’ moest het er maar eens van komen. Tijdens de kerstvakantie in Nederland konden we eindelijk op zoek naar een locatie. Groepsaccommodatie ‘de Eek’ had alles wat we zochten en was ook nog eens hartstikke mooi. We hebben direct de accommodatie geboekt voor een van de weinige beschikbare weekenden. We hadden op dat moment nog bijna 6 maanden om de bruiloft te regelen.

Terug in de VS hebben we snel onze ‘save the dates’ naar onze gasten verstuurd. Fokko werkt fulltime en Linnea had net een baan aangenomen als docent, maar met 2 uur rijden per dag en bergen nakijkwerk, lukte het bijna niet om in de vrije uurtjes met de bruiloft aan de gang te gaan. Zeker omdat deze vrije uurtjes vrijwel niet samenvallen met kantooruren in Nederland. We hadden al heel wat adresjes op internet gevonden, maar het aan de slag gaan met offertes was nog een behoorlijke drempel. Ook wisten we niet zo goed hoe we (gekoelde) dranken voor onze gasten konden regelen en vooral hoe we dat binnen ons budget konden houden. Zo’n 10 weken voor de bruiloft realiseerden we ons dat we het niet gingen redden zonder hulp.

Na wat zoeken op internet vonden we Celestial Weddings via BWPN. Op Astrids website zagen we veel foto’s van bruidsparen op het strand en andere mooie buitenlocaties, dat sprak ons aan. Een kennismakingsgesprek via Skype werd snel gepland. Er was een klik en nog geen week later ging Astrid voor ons aan de slag. In de weken die volgden was er bijna elke werkdag een email van Astrid met updates, vragen, of offertes die ze had ontvangen. Het dwong ons om knopen door te hakken (want beslissingen nemen blijft altijd de taak van het bruidspaar!) en telkens toch weer even aan de slag te gaan met de bruiloft. Nu een derde persoon meehielp en meedacht, kwam het plannen eindelijk in een stroomversnelling. We hebben veel gehad aan Astrids kennis over bruiloften, Astrid wist adresjes voor het huren van leuke witte stoeltjes, kon korting krijgen op het boeken van een band en regelde de aankleding van de trouwlocatie. Verder konden we bij haar geluidsversterking huren en speelde haar man Henri gitaar tijdens onze trouwceremonie.

Op de dag zelf was Astrid onze ceremoniemeester, een drukke taak want op een locatie als deze moest alles gehuurd en klaar gezet worden. Na de ceremonie moesten de tafels worden gedekt zodat we daar konden eten. Tussen de bedrijven door werd er voor ons ingecheckt in het hotel waar we gingen overnachten, cadeau’s verplaatst naar slaapkamers en gasten van de ene naar de andere ruimte begeleid. We konden deze taken met een gerust hart aan Astrid en haar assistenten toevertrouwen. Het gaf ons ook een heel prettig gevoel dat we niemand van onze familie of vrienden met het ceremoniemeesterschap hebben hoeven belasten.

We zijn erg blij met het werk dat Astrid voor ons gedaan heeft. We hebben ons budget een klein beetje moeten oprekken om ons een weddingplanner te kunnen veroorloven, maar de enorme berg werk die het ons als bruidpaar bespaard heeft en de ‘peace of mind’ die het ons bracht op de trouwdag zelf, maakten de investering dubbel en dwars waard! “